Gemeente organiseert FIFA-toernooi voor jongeren tijdens kerstvakantie

© Screenshot FIFA 12
UTRECHT - De gemeente Utrecht wil jongeren digitaal aan het voetballen krijgen. Daarom organiseert de stad een groot FIFA-toernooi. Het idee is onderdeel van een veel groter plan om de jeugd in de kerstvakantie bezig te houden.
FIFA is een computerspel waarbij op realistische manier een potje voetbal gespeeld kan worden. Het toernooi moet uitmonden in een grote finale die op 2 januari in stadion Galgenwaard gespeeld wordt.
Het idee werd gelanceerd door wethouder Eelco Eerenberg tijdens het vragenuurtje van de Utrechtse gemeenteraad. De wethouder gaf aan zelf ook de finale te zullen spelen, en zei tegelijkertijd dat hij verwacht dan een grote nederlaag te leiden. Bij FIFA kruipen deelnemers achter de computer in de huid van een beroemde voetbalclub, zoals Barcelona, FC Utrecht of Juventus. Deelnemers spelen in hun eentje online tegen een tegenstander. De sport kent ook een door profclubs gesponsorde professionele variant.
Eerder deze week gaf premier Rutte aan dat hij bijna 60 miljoen euro ter beschikking stelt voor de jeugd in de kerstvakantie. Gemeentes kunnen daarvoor activiteiten organiseren. Hoeveel Utrecht krijgt is nog niet bekend, maar toch is Eerenberg wel bezig met het maken van plannen. Zo komen er vijftien extra sportactiviteiten in de wijken. Daarnaast zegt de wethouder veel aandacht te hebben voor dingen die jongeren zelf willen, maar of daar ook geld voor beschikbaar is, is ongewis.
De politici reageerden enthousiast in het vragenuurtje. Myrthe van Mil (Student & Starter): "Dit klinkt heel tof." En Lau Bosse (PvdA): "Waar kan ik mezelf opgeven?" De vraag is of dat kan, want alleen jongeren tussen 12 en 23 jaar kunnen meedoen, en Bosse is die leeftijd al ruim gepasseerd. Toch ging de wethouder serieus in op zijn vraag, en verwees hem naar Jongerenwerk Utrecht (JoU).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.