Instellingen

Tivoli krijgt inspraak in Stichting Muziekpaleis

UTRECHT - Poppodium Tivoli moet snel weer volledig vertegenwoordigd zijn in de Stichting Muziekpaleis. Dat heeft de rechter donderdag bepaald.
Het poppodium eiste vanmorgen bij de rechter in Utrecht dat twee opgestapte bestuursleden snel worden vervangen. De rechter gaf de popliefhebbers gelijk: binnen 48 uur moeten twee voorgedragen bestuursleden zijn opgenomen in het bestuur van de stichting die de komst van het Muziekpaleis voorbereidt.
Tivoli heeft net als de gemeente recht op drie bestuursleden in de stichting. Om dubbele petten te voorkomen stapten in februari twee bestuursleden van Tivoli uit de stichting en werden twee nieuwe neutralere leden voorgedragen. Alleen Barry de Vos van Tivoli zat daarna in de Stichting Muziekpaleis.
Daarnaast heeft jazzpodium SJU een zetel en is er een onafhankelijke voorzitter.

BEZORGD

Die nieuwe bestuursleden waren tot nog toe niet geïnstalleerd, tot bezorgdheid van Tivoli. Die vreesde dat er nu allerlei besluiten werden genomen zonder dat het poppodium daar invloed op kon uitoefenen.
De stichting Muziekcentrum, waar de gemeente het nu voor het zeggen heeft, betoogde dat er eerst gekeken moet worden naar de kwaliteit van de nieuwe bestuursleden. De stap naar de rechter kon wel eens betekenen dat de andere bestuursleden hun functie neerleggen, zei de advocaat van de stichting.
Tijdens de zitting bleek dat de gemeente bang is dat Tivoli het bestuur frustreert met veto’s als de nieuwe leden worden aangesteld.

EXPLOITATIE

De gemeente en Tivoli liggen al langer overhoop met elkaar. Tivoli, dat winstgevend is, maakt zich grote zorgen over de exploitatie van het nieuwe Vredenburg. Daarom wil het poppodium de mogelijkheid openhouden om niet in 2013, zoals afgesproken, maar in 2015 op te gaan in de nieuwe organisatie van het muziekcentrum.
Dat is tegen het zere been van de gemeente. Die houdt vast aan 2013 voor het fuseren van Vredenburg, waar de gemeente de scepter zwaait, Tivoli en Stichting Jazz Utrecht.

Tivoli krijgt inspraak in Stichting Muziekpaleis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.