RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronacrisis treft Amersfoortse comedian en barman dubbel, maar shows gaan door


AMERSFOORT - De Amersfoortse comedian Arjan Kleton staat ondanks corona op de planken met zijn voorstelling: Met de fles grootgebracht. Voor maximaal dertig personen treedt hij nog een paar keer op dit jaar en begin volgend jaar.

Arjan Kleton speelt voorstelling: Met de fles grootgebracht


Zijn inspiratie haalt Kleton hij uit zijn opvoeding in een horecagezin. Hij leek ook voorbestemd om in de horeca terecht te komen. Maar als puber dacht hij, "dat wil ik helemaal niet". Om maar niet te doen wat zijn ouders deden bewandelde hij andere paden, maar uiteindelijk kwam hij toch achter de bar terecht. Arjan maakt normaal gesproken cocktails in Jackson in Amersfoort. Arjan vertelt: "En nu doe ik de twee dingen waar echt mijn hart ligt, optreden en achter de bar staan." En daar gaat zijn voorstelling over.

 Arjan op zijn geliefde werkplek achter de bar Arjan op zijn geliefde werkplek achter de bar | Foto: RTV Utrecht

"Toen ik twintig was en achter de bar ging werken vroegen mensen, waarom ga je achter de bar staan? Wat ga je studeren? Je wilt toch ook een echte baan. Het is nog steeds een ondergewaardeerd vak."

 Arjan maakt een cocktail Arjan maakt een cocktail | Foto: RTV Utrecht

Als je barman en cabaretier bent dan is deze tijd, door het coronavirus, niet makkelijk. Ook Arjan zat in een keer zonder werk. Maar nu treedt hij af en toe op voor dertig mensen en dat is leuk. Hij is blij dat het weer kan. De sketches en grappen komen vaak voort uit zijn belevenissen in de kroeg.

 | Foto: RTV Utrecht

Met de fles grootgebracht is nog tot eind januari te zien in het theater. Kijk voor speeldata op de site van Arjan Kleton.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -