RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kinderen knutselen 1000 kaarten voor zorginstellingen


PROVINCIE UTRECHT - Kinderen uit onze hele provincie knutselden de afgelopen twee weken samen meer dan 1000 kaartjes voor bewoners van allerlei zorginstellingen. Gewoon, om ze een hart onder de riem te steken en te laten weten dat ze niet alleen zijn.

 In Vianen wordt hard gewerkt aan de kaartjes In Vianen wordt hard gewerkt aan de kaartjes | Foto: RTV Utrecht

Het idee komt van een club creatieve invaldocenten. Tijdens alle invallessen die ze nu geven, nemen ze een doosje met 30 blanco kaartjes mee, die geheel naar eigen inzicht van de kinderen worden voorzien van kunstwerken. "We hadden geen idee wat we konden verwachten", zegt initiatiefnemer Shanna Deurloo. "Maar binnen een week hadden we 1000 kaartjes die we direct konden versturen naar de zorg!"

Het oorspronkelijke doel 1000 kaartjes naar de zorg te sturen is behaald, maar de organisatie gaat via crowdfunding door! Op de site talentiko.nl kunt u zien waar u kaartjes aan kunt vragen én waar u bij kunt dragen aan de crowdfunding.
Basissschoolleerlingen maken kaartjes


"Kinderen voelen heel goed aan hoe het voor mensen in zorginstellingen met zijn nu", legt Deurloo uit. "Het idee dat mensen nu echt wel alleen zijn en zich soms opgesloten zullen voelen, maakt dat ze nóg enthousiaster knutselen en soms ook mooie boodschappen op de kaartjes schrijven."


Wat kunnen Utrechters voor elkaar betekenen in de coronacrisis? Met de actie Samen voor elkaar! besteedt RTV Utrecht aandacht aan initiatieven, acties en oplossingen voor alledaagse problemen die het gevolg zijn van de coronacrisis. Kijk hier voor die mooie verhalen.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -