Kinderen knutselen 1000 kaarten voor zorginstellingen

PROVINCIE UTRECHT - Kinderen uit onze hele provincie knutselden de afgelopen twee weken samen meer dan 1000 kaartjes voor bewoners van allerlei zorginstellingen. Gewoon, om ze een hart onder de riem te steken en te laten weten dat ze niet alleen zijn.
In Vianen wordt hard gewerkt aan de kaartjes
In Vianen wordt hard gewerkt aan de kaartjes © RTV Utrecht
Het idee komt van een club creatieve invaldocenten. Tijdens alle invallessen die ze nu geven, nemen ze een doosje met 30 blanco kaartjes mee, die geheel naar eigen inzicht van de kinderen worden voorzien van kunstwerken. "We hadden geen idee wat we konden verwachten", zegt initiatiefnemer Shanna Deurloo. "Maar binnen een week hadden we 1000 kaartjes die we direct konden versturen naar de zorg!"
Het oorspronkelijke doel 1000 kaartjes naar de zorg te sturen is behaald, maar de organisatie gaat via crowdfunding door! Op de site talentiko.nl kunt u zien waar u kaartjes aan kunt vragen én waar u bij kunt dragen aan de crowdfunding.
Basissschoolleerlingen maken kaartjes
"Kinderen voelen heel goed aan hoe het voor mensen in zorginstellingen met zijn nu", legt Deurloo uit. "Het idee dat mensen nu echt wel alleen zijn en zich soms opgesloten zullen voelen, maakt dat ze nóg enthousiaster knutselen en soms ook mooie boodschappen op de kaartjes schrijven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.