Kattenkalender van stamkatten helpt café DeRat de coronawinter door

UTRECHT - Trots laat eigenaar Erik Lebbing de kattenkalender zien. "Ik vind hem heel mooi geworden", zegt hij. De kalender staat vol met foto's van Josefien en Stip, de twee katten van café DeRat in de Lange Smeestraat in Utrecht. Lebbing zoekt manieren om de crisis te overleven en daarom bedacht hij de kattenkalender.
"Ze wonen hier al twaalf jaar in het café, ze zijn hier helemaal opgegroeid." Vaste gasten zijn dol op de katten dus er was al een flink archief aan foto's. Na een oproep op Facebook kreeg Lebbing honderden foto's van de beestjes toegestuurd. Samen met een fotograaf koos hij de mooiste uit om een kalender van te maken. Er zijn al ruim honderd kalenders verkocht, wat de ondernemer goed doet. "Dat is echt heel fijn, je merkt echt dat mensen willen helpen."
Kattenkalender helpt café DeRat de wintermaanden door
De café-eigenaar verkoopt zoals veel andere kroegen borrelpakketten, hij flyert en zorgt dat mensen lekkere dingen bij hem kunnen afhalen. Tijdens de eerste coronagolf zaagde Lebbing de oude vloer van zijn café in stukken en verkocht ze. "Dat ging heel goed maar nu hebben we niks meer om kapot te zagen", zegt hij.
"Daarom zijn we gaan nadenken met z'n allen en kwamen we op deze kalender uit." Lebbing wil vooral kijken hoe hij kan samenwerken met zijn gasten om door de crisis te komen. "Je betrekt mensen bij het hele traject en dat maakt het leuk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.