OM onderzoekt lugubere vondsten in woning vermoorde Miranda Zitman

© Facebookprofiel Miranda Zitman
SOEST - Het Openbaar Ministerie gaat forensisch onderzoek doen op de mogelijk menselijke resten die de familie van de omgebrachte Miranda Zitman in haar woning in Soest zegt te hebben gevonden. Dit bevestigt het OM op vragen van de Gooi en Eemlander.
Nabestaanden zeggen resten te hebben gevonden in de woning aan de Lange Brinkweg. Het zou gaan om bloed en huidresten. Volgens een woordvoerder van het OM is nu met de nabestaanden afgesproken dat er forensisch onderzoek zal worden gedaan. Die vondsten geven volgens het OM overigens geen nieuwe kijk op de zaak.
Miranda Zitman werd eind december 2018 in haar huis in Soest door haar partner Bart B. om het leven gebracht met meerdere slagen op haar hoofd en lichaam, mogelijk gecombineerd met verstikking. Daarna heeft B. haar lichaam in stukken gezaagd. Lichaamsdelen van de vrouw werden enkele weken na de moord gevonden in een koffer bij het IJ in Amsterdam en in haar eigen tuin Soest. Bart B. werd in juli veroordeeld tot 18 jaar cel.
Dit vonnis is onherroepelijk omdat zowel de veroordeelde als het OM niet in beroep is gegaan. Volgens het OM is heropening van de zaak ook niet aan de orde. De wet zou hier geen ruimte voor bieden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.