Jong FC Utrecht wint thuis van Excelsior (3-2)

© FC Utrecht
UTRECHT - Jong FC Utrecht was vandaag thuis op Zoudenbalch lang een maatje te groot voor Excelsior. In de slotfase deden de Rotterdammers nog wel wat terug, waardoor het uiteindelijk nog 3-2 werd.
Het spel golfde in de eerste helft lang op en neer, maar Jong FC Utrecht was het trefzekerst. De eerste die na 22 minuten het net wist te vinden was Odysseus Velanas, die de bal van een meter of twintig via de onderkant van de lat snoeihard binnenschoot. Twintig minuten later was het Jeredy Hilterman die de 2-0 maakte.
Na rust ging Jong FC Utrecht gewoon verder waar het gebleven was. Al in de 49e minuut viel de 3-0. Odysseus Velanas omspeelde Excelsiordoelman Alessandro Damen, behield het overzicht en liet Hicham Acheffay scoren.
In de resterende speeltijd bleef Jong FC Utrecht de bovenliggende ploeg, maar het was uiteindelijk Excelsior dat acht minuten voor tijd nog wat terugdeed. De net ingevallen Abdallah Aberkane schoot vanaf de rand van de zestien raak: 3-1. Het werd uiteindelijk toch nog spannend na een penalty in blessuretijd, die werd benut door de IJslander Elias Mar Omarsson (3-2).
Jong FC Utrecht kruipt door de overwinning nog dichter naar Excelsior op de ranglijst. De Rotterdammers, die onder leiding staan van oud-FC Utrechtcoach Marinus Dijkhuizen, staan twaalfde met 20 punten. Utrecht staat daar nu met 19 punten één plek onder.