Utrechtse wegpiraat (20) zonder rijbewijs op de vlucht, richt spoor van schade aan

© Politie Utrecht
LEIDSCHE RIJN - Een 20-jarige bestuurder zonder rijbewijs deed er vannacht alles aan om een controle van de politie Utrecht te ontwijken. Na een achtervolging, waarbij hij op meerdere plekken schade aanrichtte, is de man uiteindelijk aangehouden. Hij bleek positief te testen op de stof THC, de belangrijkste werkzame stof in hasj en wiet. De man zit nu in de cel en wordt vandaag verhoord. Er is niemand gewond geraakt.
De Utrechtse agenten zagen de twintiger vannacht rond kwart voor drie rijden. Het was bekend dat de bestuurder geen rijbewijs had, waarop de politie besloot een controle uit te voeren. De man had andere plannen en ging er vandoor. Hij reed met verhoogde snelheid door de wijken Hoge Weide en Parkwijk. In de Mierikswortelstraat reed hij door een hofje. Daar botste hij tegen een scootmobiel en tuinmeubilair aan. Even leek het of de man zichzelf klem had gereden, maar hij wist zich toch los te rijden. Even later reed hij zichzelf alsnog klem tussen een gevel van een gebouw en een paal, schrijft de politie op Facebook.
Omdat hij niet meer verder kon rijden, zette de man het op een rennen, met de agenten in zijn kielzog. Die zagen hem over de schutting aan de achterkant van zijn huis klimmen. Daar bleek hij zich echter niet schuil te houden. De politie klom daarom op het dak en daar werd de verdachte aangehouden.
Na een speekseltest bleek dat de man, een bekende van de politie, THC had gebruikt. De twintiger wordt verdacht van doorrijden na aanrijding, rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed verdovende middelen en de nodige verkeersovertredingen. Vandaag wordt de man verhoord. Hij krijgt mogelijk meerdere boetes opgelegd, laat de politie weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.