Politiebureaus Amersfoort en Baarn gaan 's avonds dicht

© RTV Utrecht
AMERSFOORT/BAARN - De politiebureaus in Amersfoort en Baarn passen vanaf morgen hun openingstijden aan. De deuren gaan om 17.00 uur dicht voor het publiek. De maatregel is volgens de politie tijdelijk en duurt enkele weken.
De politie laat weten dat beide publieksbalies eerder sluiten om roostertechnische redenen. Door alleen tussen 9.00 en 17.00 uur publiek te ontvangen kunnen er genoeg medewerkers worden gevonden om het loket te bezetten.
Tot nu toe waren de politiebureaus in Baarn en Amersfoort ook 's avonds open, in Baarn alleen op doordeweekse dagen en in Amersfoort zeven dagen in de week. Amersfoort houdt de deuren komende tijd ook in het weekend open, maar dus niet langer 's avonds.
Een jaar geleden kortte de politie het aantal uren dat publiek welkom was al eens in. Agenten die naast hun reguliere politiewerk een baliefunctie hadden werden vrijgemaakt, omdat ze volgens de politie op andere plaatsen harder nodig waren. Daarmee moest de werkdruk van agenten worden verlicht en adequater gereageerd kunnen worden op alarmmeldingen via 112.
Wie aangifte van een strafbaar feit wil doen of een melding wil doorgeven kan 24 uur per dag terecht op telefoonnummer 0900-8844 of op de website politie.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.