RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Studenten van roeivereniging Triton in Utrecht delen kerstpakketten uit

1/5
UTRECHT - Het bestuur van de Utrechtse Studenten Roeivereniging Triton is druk met het inpakken van zo'n 500 kerstpakketten. Die zijn voor leden en oud-leden. Het is een manier om te zorgen dat zij betrokken blijven bij de vereniging in deze corona-tijd.

Timelapse gemaakt door Triton


Bestuurslid Bas van Rijn: "We hebben dit initiatief bedacht om de leden betrokken te houden bij de vereniging terwijl ze thuiszitten en niet hier kunnen zijn. Het roeien is nu ook wat minder en de borrels kunnen ook niet doorgaan. We hopen dat ze op deze manier het 'Triton-gevoel' ook thuis kunnen ervaren."

Studenten van Triton maken honderden kerstpakketten voor leden en oud-leden


Studenten negatief in het nieuws
De studenten willen laten zien dat ze op een creatieve corona-proof manier contact houden met hun leden. De laatste tijd komen studenten negatief in het nieuws door illegale borrels en feesten. Bas wil laten zien dat niet alle studenten lak hebben aan de regels: "We willen vooral laten zien dat heel veel verenigingen hard bezig zijn om hun leden betrokken te houden. Wij zijn daarin niet de enigen hoor, maar we doen op deze manier iets leuks voor elkaar. We doen ook veel online en dat komt ook niet in het nieuws. Heel veel verenigingen doen net als wij heel hard hun best om zich aan de regels te houden om zo snel mogelijk weer open te kunnen gaan en zo snel mogelijk het normale leven in te gaan", aldus Van Rijn.

Uitdaging
Natuurlijk merkt het bestuurslid dat het lastig is om in deze tijd de leden bij de vereniging betrokken te houden. De belangstelling voor online activiteiten is ook teruggelopen. Bas: "Online activiteiten daar zijn we wel mee begonnen maar je merkt wel dat dat afneemt. We hebben een pubquiz gedaan, petje-op-petje-af quiz en gewone borrels, maar mensen zitten toch ook thuis 'in de collegebanken'. En om 's avonds dan ook weer achter een computerscherm te gaan zitten: op een gegeven moment is de lol er vanaf."

 500 kerstpakketten voor Triton leden en oud-leden 500 kerstpakketten voor Triton leden en oud-leden | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman

Ook de eerstejaars die in september lid zijn geworden, vinden het moeilijk om zich verbonden te voelen met de vereniging waar ze maar een maand mochten komen. Want in oktober moesten de deuren alweer grotendeels gesloten worden.

Van Rijn lachend: "We hebben de selectie voor eerstejaars zelfs gedaan op roeimachines. Dus we weten nog helemaal niet van hen hoe ze roeien, maar op een machine roeien ze in ieder geval hard." Hij hoopt dat in januari weer wat meer mag: "We roeien alleen nog in éénpersoonsboten, en we hopen dat we weer met vier en met acht personen mogen roeien," aldus Bas.

Ook de wedstrijdroeiers van de vereniging die op topniveau roeien, vinden het moeilijk om de moed erin te houden. Bas: "Dan train je zes tot zeven keer per week. En nu er geen wedstrijden zijn, zijn er wel veel van hen die twijfelen om te stoppen. Want waar doe je het voor als je niet tegen andere verenigingen mag roeien? Dan is het een race tegen jezelf."

400 adressen
Met de kerstpakketten hoopt het bestuur de leden een hart onder de riem te steken en hen het gevoel te kunnen geven bij de vereniging te horen zonder dat ze fysiek aanwezig kunnen zijn.

 Met twee auto's en een bakfiets gaan de studenten op pad Met twee auto's en een bakfiets gaan de studenten op pad | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman

Het harde werk zit er voor het bestuur nog niet op na het inpakken van de honderden pakketten. De komende dagen gaan ze langs ongeveer vierhonderd adressen. "We hebben twee auto's en we gaan een bakfiets huren. We hebben er drie hele dagen voor uitgetrokken, en we gaan gewoon de hele dag op pad."


Wat kunnen Utrechters voor elkaar betekenen in de coronacrisis? Met de actie Samen voor elkaar! besteedt RTV Utrecht aandacht aan initiatieven, acties en oplossingen voor alledaagse problemen die het gevolg zijn van de coronacrisis. Kijk hier voor die mooie verhalen.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -