Coert van Ee, oud-burgemeester van Zederik, overleden

Het toenmalige gemeentehuis in Zederik. Archief.
Het toenmalige gemeentehuis in Zederik. Archief. © Google Maps
ZEDERIK - Coert van Ee, een van de laatste burgemeesters van Zederik voor die gemeente opging in de gemeente Vijfheerenlanden, is zaterdagmiddag overleden. Hij is 66 jaar oud geworden. Zijn dood maakt het een en ander los. "Een triest bericht', noemde burgemeester Fröhlich van Vijfheerenlanden het.
Van Ee werd geboren in Jutphaas (nu Nieuwegein) en was lange tijd actief in het bedrijfsleven. Politiek zette hij zich in voor het CDA. Daarvoor zat hij in de raad in Nieuwegein en sinds 2007 in de Provinciale Staten. In 2011 werd hij burgemeester van de, toen nog zelfstandige, gemeente Zederik.
Vier jaar na zijn aantreden als burgemeester raakte hij zwaargewond bij een auto-ongeluk. Toen hij terugreed na een vergadering over de fusie tussen Vianen, Leerdam en Zederik reed hij op een bus. Bij het ongeluk verloor hij zijn linkeroog. Hij keerde nog kort terug als burgemeester maar stopte in 2016. Drie jaar later fuseerde de gemeente.
Sjors Fröhlich, die als burgemeester van fusiegemeente Vijfheerenlanden het stokje meer of minder overnam van Van Ee, reageerde op twitter op het nieuws. "Vijfheerenlanden is Coert veel dank verschuldigd voor zijn aandeel in de totstandkoming van onze nieuwe gemeente."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.