Kort nieuws: Toe- en afrit Zuilense Ring gaan dicht

REGIO - * Er wordt komend weekend aan een aantal wegen gewerkt in en rond Utrecht. Bij Maarssen is de toerit van de Zuilense Ring naar de A2 het hele weekend dicht. Ook aan de afrit van de A2 naar de Zuilense Ring, wordt gewerkt; die is vrijdag- en zaterdagnacht gesloten. De Meernbrug in Utrecht is afgesloten voor groot onderhoud en al het verkeer wordt daarom geweerd. Maandagochtend is de brug weer open.
* De heer Oosterling uit Mijdrecht is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Oosterling nam vandaag afscheid als rector van het Keizer Karel College in Amstelveen. Hij was 37 jaar verbonden aan het college en gaat met pensioen.
* In drie weken tijd zijn al tienduizend oude auto's ingeleverd in het kader van de sloopregeling. Dat blijkt uit cijfers van Auto Recycling Nederland in Utrecht. Het gaat overwegend om personenauto's met een benzinemotor. Bezitters van een oude auto kunnen door de regeling een premie krijgen van 750 tot 1750 euro, als ze hun voertuig inruilen voor een nieuwere. De regeling loopt tot uiterlijk 1 januari 2011.
* De economische crisis heeft een zware slag toegebracht aan de automarkt. In de eerste vijf maanden van het jaar gingen zeker 75 autodealers failliet; drie keer zoveel als vorig jaar. Volgens de Bovag in Bunnik gingen hierdoor honderden banen verloren, maar zijn de meeste mensen al weer aan het werk. Voorheen waren er namelijk veel vacatures.
* In de Utrechtse wijk Kanaleneiland is een vrouw beroofd van haar handtas. Ze stond donderdagavond te wachten bij een bushalte aan de Marshalllaan. Een jongeman rukte de tas uit haar handen en rende weg. Halverwege sprong hij bij iemand achterop de fiets. De politie heeft de tasjesdief niet meer kunnen opsporen.
* In Utrecht begint vandaag het dertiende MidZomerGracht festival. Verspreid over het centrum zijn tientallen activiteiten over het thema 'seksuele diversiteit'. Het festival is niet alleen voor homo's of biseksuelen, volgens de organisatie moet iedereen zich welkom voelen. Midzomergracht duurt tot 28 juni.
* De politie Utrecht heeft op de Valetonlaan twee mannen aangehouden voor het helen van een gestolen auto. Een van de agenten werd daarbij bedreigd door de bijrijder. De bestuurder had gedronken, maar weigerde te blazen. Beide verdachten zitten vast, de politie onderzoekt de zaak.
* De tweede editie van het culinaire festival Uitgekookt in Utrecht gaat vrijdag van start. Drie dagen lang kunnen bezoekers eten, drinken, ruiken, proeven en kijken in park Lepelenburg. Verschillende toprestaurants zullen hun kunsten vertonen. Ook zijn er diverse workshops. Het openluchtrestaurant staat er nog het hele weekend.
* In Amersfoort is een brutale fietsendief ingerekend. Getuigen hadden gezien hoe de man op klaarlichte dag fietsen bij het NS-station in zijn kofferbak laadde. Snel handelen zette de politie op het spoor van de 40-jarige man en het terughalen van de fietsen.
* Drie tieners hebben in Bilthoven geprobeerd de bliksemafleider van het gemeentehuis te slopen. Een voorbijganger vertrouwde het niet en belde de politie. Die kon ter plaatse één van de jongens in de kraag grijpen, waarna ook zijn 16-jarige vrienden terugkwamen.
* De plannen voor het Soester Saenredamplantsoen liggen ter inzage op het gemeentehuis. De plannen gaan de gemeente zo'n 2 miljoen euro kosten. Voor dat geld wordt onder meer de riolering vernieuwd en speelplekken verbeterd.
* Bedrijven en overheid tekenen voor een betere bereikbaarheid van Utrecht-centrum. Hiermee zullen de partijen zich gaan inspannen voor een goede bereikbaarheid voor zowel auto, fiets als openbaar vervoer. Doel is om gemiddeld 210 auto's per werkdag minder in het centrum te laten rijden.
* De Catharinakerk opent haar deuren voor de start van het seizoen Kerken Kijken Utrecht. Burgemeester Wolfsen opent het seizoen en er zingt een kinderkoor. De opening gaat vooraf aan de Kerkennacht van komende nacht in het centrum van de stad.
* Kunstenaars in Amersfoort spuiten graffiti op muren in de binnenstad. Het gaat om gedichten van kunstenaar Armando. Aanleiding voor de actie zijn de straatkunst van Armando en de tentoonstelling over de jaren zestig. De afgelopen dagen is het voorwerk gedaan, vandaag krijgen de elf gedichten echt kleur en vorm.
* En huurders van Mitros en Portaal hebben de Huurdersorganisatie Kanaleneiland-Centrum, HKC opgericht. Deze vereniging is tegen sloop en nieuwbouw van de Utrechtse wijk. Zij willen dat de woningen opgeknapt worden met behoud van de huurovereenkomsten. HKC komt binnenkort met een ledenwerfactie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.