Overleden Utrechtse ligt wekenlang in haar appartement

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - De politie heeft in Utrecht een overleden vrouw aangetroffen die vermoedelijk wekenlang dood in haar huis heeft gelegen. Buurtbewoners hadden alarm geslagen omdat het postvakje van haar flat aan de Dommeringdreef begon uit te puilen.
Politieagenten maakten dit weekend het appartement open en vonden de 71-jarige vrouw binnen. Hoe lang ze daar al gelegen heeft is lastig in te schatten, laat een woordvoerder weten. De politie vermoedt dat ze al in oktober is overleden aan een natuurlijke doodsoorzaak.
Een omwonende zegt tegen RTV Utrecht dat de vrouw weinig contact met anderen had. Ze kreeg nauwelijks tot geen bezoek en liet zich ook niet vaak buiten zien. De huismeester van het complex bevestigt dat.
Woningbouwvereniging Bo-Ex laat weten dat de politie contact probeert te zoeken met familie van de vrouw. Het is aan hen om te bepalen wat er met bijvoorbeeld de spullen van de vrouw zal gebeuren. "Als die mensen dat niet willen, dan haalt Bo-Ex de woning leeg en maakt het schoon", aldus een woordvoerder van de vereniging.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.