Eerste vuurwerkbom Achterberg mogelijk een foutje

© Koen Laureij
ACHTERBERG - De eerste vuurwerkbom die vorige maand explodeerde in een huis aan De Weide in Achterberg was mogelijk een vergissing. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Het lijkt erop dat de daders bij het huis van de buren vuurwerk naar binnen hadden willen gooien.
In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november werd er voor het eerst een vuurwerkbom door de brievenbus van een huis in de straat gegooid. Dat gebeurde rond 02.00 uur 's nachts, terwijl de bewoners lagen te slapen. Ze schrokken wakker omdat ze dachten dat de CV-ketel of meterkast ontploft was. Het huis raakte zwaar beschadigd en de bewoonster en haar zoon raakten gewond door glasscherven.

Tweede explosie

Een kleine week later was er opnieuw een explosie in de straat. Nu bij het huis van de buren. Ook hier werd zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. De ontploffing veroorzaakte opnieuw veel schade, maar dit keer raakte niemand gewond.
De bewoners van beide woningen zeggen niet te weten wie het op hen heeft gemunt. Ook is onduidelijk of de explosies zijn veroorzaakt door dezelfde dader of daders, maar dit wordt niet uitgesloten. Onderzoek van de politie wijst wel uit dat de daders(s) waarschijnlijk het huis moesten hebben waar de tweede explosie was. Vermoedelijk hebben ze het gemunt op één of meer leden van de familie die daar woont.
Omdat er nog veel onduidelijk is hoopt de politie op meer informatie van getuigen. Tips kunnen doorgegeven worden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Ravage na de eerste vuurwerkbom in Achterberg
Ravage na de eerste vuurwerkbom in Achterberg © Politie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.