NOS en regionale omroepen breiden samenwerking uit met dagelijks NOS Journaal Regio

Nejifi Ramirez en Rob van Dijk zullen afwisselend het NOS Journaal Regio presenteren
Nejifi Ramirez en Rob van Dijk zullen afwisselend het NOS Journaal Regio presenteren © ANP
PROVINCIE UTRECHT - De NOS en de regionale omroepen gaan hun samenwerking verder uitbreiden. Vanaf 4 januari is elke werkdag om 18.15 uur het NOS Journaal Regio te zien op NPO 2. Daarin is het nieuws van de regionale omroepen te zien dat landelijk relevant is. RTV Utrecht-presentator Rob van Dijk wordt één van de gezichten van het programma, samen met Nejifi Ramirez (NH/NOS).
Het NOS Journaal Regio volgt op het reguliere NOS Journaal van 18.00 uur, dat vanaf januari niet meer alleen op NPO 1, maar ook op NPO 2 te zien is. Beide journaals vormen op NPO 2 de aftrap van een nieuw twee uur durend blok van programma's met een regionaal karakter: NPO Regio. Het is een uitbreiding van de samenwerking die er nu al is tussen de omroepen. Iedere werkdag is er al regionieuws te zien in het NOS Journaal van 12.00 uur en 15.00 uur.
"De NOS en de regionale omroepen werken eigenlijk al een aantal jaren samen en dat wordt steeds meer", vertelt presentator Rob. "Dat ga je ook beter zien op televisie, want vanaf het nieuwe jaar krijgen we 7 minuten nieuws van de regionale omroepen en dat zit dan rechtstreeks na het 18.00 uur Journaal op NPO 2. Het kan zomaar zijn dat je daarin een verslaggever van RTV Utrecht iets ziet vertellen over een belangrijk onderwerp uit de provincie Utrecht, dat ook belangrijk genoeg is om aan de rest van Nederland te laten zien."
Het NOS Journaal Regio is een samenwerking tussen de NOS en de dertien regionale omroepen via Bureau Regio en biedt nieuwsverhalen uit de regio met impact en herkenbaarheid. Dat kan gaan om verdieping van het landelijke en internationale nieuws en het kan ook aanvullend zijn op dat nieuws.

Bredere blik

"Met dit nieuwe initiatief snijdt het mes aan twee kanten", zegt de hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff over de samenwerking. "De kijker krijgt een nog bredere blik op wat er in Nederland gebeurt en door de samenwerking met de regionale omroepen verdiept onze journalistieke kwaliteit zich."
Ook hoofdredacteur van Bureau Regio Matthijs Nieuwenhuis is blij met de samenwerking. "De regionale omroepen staan samen met de NOS voor een betrouwbare en onafhankelijke publieke nieuwsvoorziening in Nederland. De regionale omroepen en hun journalisten bevinden zich in de haarvaten van onze samenleving en wonen, werken en leven tussen ons publiek, waardoor we weten wat er leeft. Het mooie is dat we elkaar aanvullen en versterken door kennis, informatie en content uit te wisselen en samen te produceren."
Rob kijkt er naar uit om het nieuwe programma te gaan maken. "Het is weer een mooie stap voor de regionale omroepen en ook voor mij persoonlijk is het mooi. Ik vind de combinatie geweldig: werken bij RTV Utrecht en ook het regionale nieuws op een landelijk platform brengen. Kortom, ik heb er veel zin in!"
Rob van Dijk in de studio van het NOS Journaal Regio
Rob van Dijk in de studio van het NOS Journaal Regio © ANP

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.