De Kerst is voorbij, dus nu is het tijd voor de Climate Carols

AMERSFOORT - Samen zingen voor het klimaat. Dat doen kinderen uit het Soesterkwartier in Amersfoort. Samen met Holland Opera repeteren ze elke week de Climate Carols. Componist Niek Idelenburg: "De Climate Carols zijn geïnspireerd op teksten van Greta Thunberg. Het is heel bijzonder dat zo'n jong meisje zich zo'n zorgen maakt over het klimaat en dat op een heel sterke manier verwoordt."
De kinderen repeteren elke week
De kinderen repeteren elke week © Holland Opera
Niek heeft aan schoolkinderen gevraagd waarover ze vinden dat Holland Opera een voorstelling moet maken. "Dat zijn allerlei onderwerpen, maar het klimaat komt daar heel vaak als eerste onderwerp uit, omdat ook kinderen zich daar enorme zorgen over maken. Toen ik klein was had ik het wel over mijn huisdier met een spreekbeurt, maar dat is echt voorbij. Het zijn echt geëngageerde onderwerpen waar kinderen het over willen hebben."
Holland Opera maakt Climate Carols.
Holland Opera bevindt zich op het terrein van de voormalige wagenwerkplaats van de NS. Dat is vlakbij de wijk Soesterkwartier. Daarom is aan kinderen uit die wijk gevraagd of ze mee willen zingen. Kadiatu: "Ik vind het belangrijk dat je voor de aarde zorgt en ik vind het leuk om te zingen." Jiska: "Ik vind het belangrijk dat je over straat loopt en dat je niet iets ziet liggen dat er niet hoort." Kheje: "Plasic hoort in de vuilnisbak."
De Climate Carols zijn op 7 februari 2021 te zien in de Veerensmederij in Amerfoort.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.