RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hotel Kasteel Kerckebosch mag openblijven, maar gaat toch dicht


ZEIST - Hij mocht openblijven maar Hans van Triest besloot zijn hotel Kasteel Kerckebosch toch dicht te doen. "Ik kan de waarde die mensen gewend zijn van me niet meer leveren," zegt hij.

Zoals alle hotels mag het Zeister Kasteel Kerckebosch de hotelkamers verhuren maar het restaurant moet dicht. "Ik heb toch een ander idee bij gastvrijheid dan gasten 's ochtends met een papieren tasje door de gangen te zien struinen met daar hun ontbijt in." Hans is duidelijk, hij wil het niveau van zijn hotel houden zoals het is, en als dat niet kan, dan maar dicht.

Dat is wel zonde. Hij zat de komende weken ramvol. "We hadden alle 30 kamers helemaal verhuurd. We hebben twee restaurantzalen dus we konden iedereen eten serveren maar het mag allemaal niet meer." De laatste gasten verlieten vandaag het hotel.

Hotel Kasteel Kerckebosch mag ondanks de coronamaatregelen openblijven, maar gaat toch dicht


Zwaar weer
Hij is niet de enige die het zwaar heeft vertelt Michiel van der Schaaf van het Regionaal bureau voor toerisme Heuvelrug en Vallei. "Veel mensen in onze branche hebben het zwaar. Hoe hard we nu precies geraakt worden is moeilijk te zeggen maar dit is echt een volgende harde klap."

Extra wrang is dat het arrangement van een hotel met een goed diner deze weken dus erg aantrekkelijk was, getuige ook het volgeboekte restaurant van Hans van Triest. Maar hij heeft er wel iets op bedacht. Turkey to go. Kant en klare kalkoenen die je alleen nog maar even hoeft op te warmen in de oven. En zelf? "Ik slaap hier, in het hotel met mijn gezin. Heel gezellig en we willen het natuurlijk in de gaten houden. En daarbij: dan kan ik lekker goed koken in een grote keuken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -