Podcast Stadhuisplein Amersfoort: Komen ouderen de stad nog uit nu de auto verdwijnt?

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Op 4 januari is het zover: dan moet de binnenstad van Amersfoort autoluw zijn. Dat betekent alleen nog bestemmingsverkeer in het centrum, en meer ruimte voor voetgangers en fietsers om zo de binnenstad aantrekkelijker en veiliger te maken.
Een jaar geleden stemde de gemeenteraad unaniem voor het plan, maar er zijn ook zorgen, vooral onder oudere inwoners met weinig digitale vaardigheden en zij met een handicap. Want kunnen zij nog wel makkelijk opgehaald worden door verschillende mantelzorgers? Hoe werkt de app die de gemeente lanceert? En kan de St.Joriskerk, die het vooral van een ouder publiek moet hebben, nog wel makkelijk mensen ontvangen?
Dat en meer staat centraal tijdens de nieuwste aflevering van de podcast Stadshuisplein Amersfoort. Onder leiding van Jordi de Jong van RTV Utrecht discussieert het vaste panel met Jeroen de Valk van de De Stad Amersfoort en Eric van der Velden van De Stadsbron met verantwoordelijk wethouder Hans Buijtelaar over het plan. De podcast is ook te beluisteren via Spotify of Apple Podcasts.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.