Muziek biedt troost aan bewoners verzorgingstehuis

UTRECHT - Normaal gesproken gaat Stichting Tröst tijdens de lichtjesdagen in december langs de verschillende gemeentelijke Utrechtse begraafplaatsen. Ze bieden warmte, muziek en een luisterend oor aan bezoekers. Dat kan gezien de huidige coronamaatregelen niet, dus bedachten ze iets anders: 'Hart-onder-de-riem-concertjes'. Een muzikale tour langs verschillende verzorgingstehuizen. Buiten natuurlijk en met een nieuwe naam: een Lichtpunt.
Bewoners van het woonzorgcentrum luisteren aandachtig
Bewoners van het woonzorgcentrum luisteren aandachtig © RTV Utrecht
Soms zie je niemand, maar zie je wel een raampje voorzichtig open gaan. Ik ben blij dat we ook die mensen muzikale troost kunnen bieden
Fredrieke de Winter, muzikant Stichting Tröst
Een aantal bewoners van woonzorgcentrum de Wartburg heeft de moeite genomen naar buiten te komen en geniet zichtbaar. Een enkeling zingt zachtjes mee. "Contact is belangrijk", zegt muzikant Fredrieke de Winter. "Het leukst is het voor ons als er ook echt mensen op de balkonnetjes staan. Dan hebben we echt contact met elkaar. Soms zie je niemand, maar gaat er wel een raampje open. Dat is wat we in ons achterhoofd hebben, ál die mensen die achter die ramen zitten. Ook als we ze niet zien, zitten ze te genieten van de muziek."
De muzikale tour gaat ook volgende week nog door. In totaal bezoeken de muzikanten en hun karavaan zeven Utrechtse verzoringstehuizen.
Muziek als momentje van troost

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.