Zestien drugsdealers opgepakt bij grote actie in Utrecht

© Tobias Bos
UTRECHT - Bij een grote actie van de politie zijn de afgelopen dagen in Utrecht twaalf mannen aangehouden die worden verdacht van het dealen in drugs. Eerder deze maand werden ook al vier dealers aangehouden.
Van de twaalf nieuwe verdachten komen er negen uit Utrecht en drie uit IJsselstein. Ze zijn tussen de 18 en 31 jaar oud. Tijdens de actie werd er een kleine 25.000 euro in beslag genomen. Ook werden er verschillende soorten harddrugs gevonden, waaronder een grote hoeveelheid heroïne en veel zakjes en bolletjes cocaïne.

Verdachten zitten vast

De politie en het Openbaar Ministerie hebben de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar drugsdealers in de wijken Hoograven, Rivierenwijk en Kanaleneiland. Alle verdachten zitten nu vast. De twaalf die net zijn aangehouden komen nog voor het einde van dit jaar via een snelrechtprocedure voor de rechter. De vier die eerder deze maand werden opgepakt, moeten zich begin volgend jaar bij de rechtbank verantwoorden.
Het afgelopen jaar zijn in verschillende onderzoeken, gericht tegen de drugshandel in Utrecht-Zuid, ook al elf verdachten aangehouden. Acht van hen zijn veroordeeld tot jeugddetentie en gevangenisstraffen tot 18 maanden, waarbij ook contact- en locatieverboden en verplichte hulpverlening is opgelegd.

'Belangrijk signaal'

De aanhoudingen horen bij een aanpak van drugshandel waar naast de gemeente, politie en OM ook de Belastingdienst deel van uitmaakt. De nieuwe Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma is blij met het resultaat van de actie. "De politie geeft met de vele arrestaties, de afgelopen dagen én de afgelopen maanden een belangrijk signaal af: drugshandel loont niet en pakken we hard aan."
Dijksma zegt ook dat de acties tegen drugsdealers door zullen gaan. "Het onderzoek gaat door en we benutten alle mogelijkheden om deze drugshandel verder te 'ontmantelen'. Samen met onze partners werken we er hard aan te voorkomen dat jongeren op het verkeerde pad terecht komen. Daar betrekken we buurtbewoners bij, scholen, hulpverleners en zelfs de drugsgebruikers gaan nog van ons horen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.