Politie krijgt 200 tips over vrouwenbelager Lunetten, maar dader nog spoorloos

© Michiel van Beers
UTRECHT - De politie heeft meer dan tweehonderd tips binnengekregen over de man die meerdere vrouwen belaagde of mishandelde rond het Beatrixpark bij de Utrechtse wijk Lunetten. Ondanks de grote hoeveelheid tips is de dader nog steeds spoorloos.
Een goed beeld van de man hebben alle tips nog niet opgeleverd. Er is nog altijd geen duidelijk signalement beschikbaar. Sinds de incidenten begonnen raden politie en gemeente aan om extra alert te zijn in het park en de directe omgeving.

Samen fietsen

Het advies om samen te fietsen en wandelen blijft nog steeds van kracht. De politie zegt er zonder aanhouding niet gerust op te zijn dat de man niet opnieuw toeslaat.
Het laatst bekende incident vond plaat op 26 september toen een vrouw zwaar werd mishandeld op het Houtensepad. Het slachtoffer lag wekenlang in het ziekenhuis. Ook de maanden ervoor werden verschillende vrouwen belaagd. Alle meldsters gaven aan dat een man hen van achteren benaderde.

Aanknopingspunten

De politie blijft op zoek naar nieuwe aanknopingspunten om de dader te kunnen vinden. Ondertussen wordt omwonenden en voorbijgangers gevraagd om direct 112 te bellen als zij een verdachte situatie zien bij het park.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.