Nieuwe Utrechtse burgemeester Dijksma: 'Ik blijf minstens zes jaar'

UTRECHT - Sharon Dijksma is vandaag begonnen aan haar klus als burgemeester van Utrecht. Op het programma stond onder meer een raadsvergadering. De burgemeester belooft dat ze minstens zes jaar burgemeester van de stad wil blijven. Over de periode daarna spreekt ze zich niet uit.
Eerste raadsvergadering van Sharon Dijksma als burgemeester.
Het was geen normale eerste werkdag voor de nieuwe burgemeester, en dat heeft alles met corona te maken. De geplande raadsvergadering werd geheel digitaal afgewerkt. En dus zat Sharon Dijksma eenzaam in een zaaltje in het stadhuis met als taak een voorstel van haar voorganger te verdedigen. Dat voorstel gaat over de komende Tweede Kamerverkiezingen, en hoe die corona-proof kunnen worden uitgevoerd. Na afloop kreeg ze complimenten van raadsleden, ze had zich prima geweerd in het debat.
Daarna gaf de kersverse burgemeester voor de camera van RTV Utrecht antwoord op de vraag of ze van plan is om lang in de Domstad te blijven. In Amsterdam bleef ze slechts tweeëneenhalf jaar, en vanuit de hoofdstad klonk wat gemor over het snelle vertrek. Het woord 'baantjesjager' viel. Daar is Dijksma het niet mee eens. "Ik ben het langstzittende Kamerlid geweest, al op jonge leeftijd," zei Dijksma. "Dat laat zien dat ik ook echt zitvlees kan hebben." Vervolgens zei ze 'zeker' de eerste termijn van zes jaar in Utrecht vol te maken. Over een mogelijk vervolg op haar eerste termijn gaf ze een ontwijkend antwoord.
Dijksma werd gisteren geïnstalleerd als burgemeester. De ceremonie is hier terug te kijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.