RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht krijgt een van de eerste vaccinatielocaties van ons land


PROVINCIE UTRECHT - Utrecht krijgt een van de eerste drie vaccinatielocaties in Nederland waar mensen begin volgend jaar ingeŽnt kunnen worden tegen het coronavirus. Dat zei de kersverse burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma zojuist in het tv-programma UNieuws Extra: Corona vraag en antwoord.

"We zijn waarschijnlijk een van de drie regio's waar straks voor het eerst gevaccineerd kan worden", zei Dijksma. "We zijn de grootste gezondheidsregio van Nederland en ook een van de beste en dat is ook de reden dat wij zo goed georganiseerd zijn dat we het vaccineren zo snel kunnen oppakken. Dus begin januari kunnen we als een van de eersten aan de slag gaan. Dat is ook belangrijk, want dit is voor veel mensen het enige lichtpunt in deze donkere dagen."

Dijksma: Utrecht krijgt een van de eerste vaccinatielocaties van ons land


De GGD gaat vanaf 11 januari in eerste instantie op drie verschillende locaties in Nederland vaccineren. De exacte locatie is nog onduidelijk, daarover wordt nog gesproken. "Het vaccineren moet binnen alle coronaregels goed kunnen gebeuren. Er moet ook voldoende ruimte zijn om het te doen en dat betekent dat we daar op dit moment naar kijken en heel binnenkort daarover een besluit nemen. Dat brengen we dan meteen naar buiten." Dijksma verwacht dat dat binnen een paar dagen gebeurt.

De andere locaties komen in de regio Rotterdam en Hart voor Brabant, meldde de GGD aan het begin van de avond.

25 locaties
Vanaf 18 januari moeten er 25 centrale locaties zijn waar mensen kunnen worden ingeŽnt. Ons land heeft in totaal een miljoen doses van het vaccin besteld, genoeg om 500.000 mensen te kunnen vaccineren. Naar verwachting wordt de helft van de doses nog dit jaar geleverd, meldde minister De Jonge van Volksgezondheid eerder deze week.

Het kabinet meldde dat de eerste groep die voor vaccinatie wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en de maatschappelijke ondersteuning. Vanaf 4 januari wordt de eerste groep uitgenodigd met een oproep.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -