Trouwe volgers van RTV Utrecht verrast met Domtorenpiek voor in de boom

UTRECHT - Een klein feestje op de redactie: onlangs behaalde RTV Utrecht 25.000 volgers op Instagram. Een paar trouwe volgers werden als dank verrast met echte Utrechtse kerstballen en pieken.
Trouwe volgers van RTV Utrecht worden verrast met een Utrechtse piek en kerstbal.
Op de winactie kwamen honderden reacties binnen. Iedereen wilde wel zo'n mooie kerstset in de boom hebben hangen! Maar waarom? Wij kozen de origineelste inzendingen uit en namen een bezoekje om de prijzen weg te geven. Volledig kerst- en coronaproof met een sneeuwschep.

Huilend kersthart

Een van de winnaars is René van Woudenberg uit IJsselstein. Hij is een kerstliefhebber in hart en nieren. Elk jaar bouwt hij een groot Utrechts kerstdorp, compleet met Domtoren en andere bekende gebouwen. "Het is een soort ziekte, ik kan er niets aan doen", lacht hij.
Maar dit jaar heeft René er wat nieuwe huisgenoten bij: een stel schattige kittens. Daardoor kon hij niet zo groots uitpakken met zijn kerstdorp als hij normaal. "Mijn kersthart huilt", vertelt hij. "Maar we maken er het beste van. Ik ben in ieder geval heel blij met de Dom in mijn kerstboom!"
René bouwt elk jaar een Utrechts kerstdorp.
René bouwt elk jaar een Utrechts kerstdorp. © RTV Utrecht

Studenten

Twintig kilometer verderop in Utrecht zijn studenten in 'Huize Tofoe' druk bezig met de kerstvoorbereidingen. In het huis staat de kerstboom al ruim vijf weken en wordt non-stop kerstmuziek gedraaid. "Dit is onze eerste Kerst samen als huisgenoten", vertelt student Amber van der Putten.
De huisgenoten zijn blij met de kerstornamenten. "Als studenten hebben we niet zo veel geld om kerstversieringen te kopen, dus dit is mooi meegenomen!"
Het is de eerste Kerst in Huize Tofoe
Het is de eerste Kerst in Huize Tofoe © RTV Utrecht

Stadsie

De laatste Domtorenpiek en kerstbal zijn voor de 80-jarige Eduard Louhenapessy. Hij is van Molukse afkomst en getrouwd met een Utrechtse. Zijn dochter Angelique heeft hem verrast met deze prijs. "Utrecht zit in zijn hart. Het is zijn stadsie", vertelt ze. "Zeker in deze gekke tijd vind ik het heel waardevol om hem dit te kunnen geven." Aan de foto's te zien, is Eduard er hartstikke blij mee.
Eduard is blij met zijn Utrechtse kerstversiering.
Eduard is blij met zijn Utrechtse kerstversiering. © RTV Utrecht
Meer van dit soort leuke video's én natuurlijk het laatste regionieuws, vind je op de Instagrampagina van RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.