Baarnse burgemeester Mark Röell test positief op corona

© Caspar Huurdeman
BAARN - Burgemeester Mark Röell van Baarn is gisteren positief getest op het coronavirus. De gemeente meldt dat hij de afgelopen dagen verkoudheidsklachten kreeg, waarop Röell in thuisisolatie ging en zich heeft laten testen.
Een eerste test op donderdag bleek helaas niet geslaagd, waardoor een tweede test nodig was. Deze was positief. Röell en zijn vrouw verblijven de komende tijd thuis in isolatie.

Eerder al in isolatie

Een maand geleden ging de burgemeester ook al in thuisisolatie nadat één van zijn kinderen positief op het virus had getest. Toen raakte Röell zelf niet besmet.
De burgemeester heeft op dit moment last van griepklachten en koorts. Zijn werkzaamheden worden voor nu waargenomen door de andere leden van het college van burgemeester en wethouders.

Burgemeesters

Röell is voor zover bekend de tweede burgemeester in de provincie die met het coronavirus besmet is geraakt. Eerder dit jaar liep ook Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug het virus op. Naafs belandde daardoor zelfs voor enkele dagen in het ziekenhuis, maar kon daarna thuis herstellen.
Ook burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort ging al in thuisquarantaine nadat zijn zoon het virus kreeg, maar raakte toen niet zelf besmet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.