'Schaapje legt verkeer lam' een na beste nieuwskop van het jaar

© Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - Het RTV Utrecht-artikel 'Schaapje legt verkeer lam op A27' is verkozen tot de op één na beste nieuwskop van het jaar. In het NPO Radio 1-programma De Taalstaat kreeg de kop ruim 15 procent van de stemmen.
Winnaar werd "Burgemeesters: 'Bij illegale feesten treden wij op'" van Nu.nl met bijna 24 procent van de stemmen. "Rumag zet punt achter corona-collectie na uitzending Lubach" van De Telegraaf complementeert de top drie.
Het artikel over het schaapje dateert van begin april dit jaar, toen een vrolijk dartelend lammetje voor consternatie op de A27 zorgde. Het jonge dier liep los langs de snelweg tussen een tankstation en de afslag Eemnes. Rijkswaterstaat liet om het schaapje in veiligheid te kunnen brengen de A27 in beide richtingen blokkeren.
Daarmee was het lam echter nog niet gevangen. Het beestje rende uiteindelijk via een talud het asfalt op, tussen de stilstaande auto's door. Een vrachtwagenchauffeur die te hulp schoot trok een fenomenale sprint en kreeg het dier in de middenberm te pakken. Het leverde hem een applaus op van de wachtende automobilisten.
Fotograaf Caspar Huurdeman legde het opmerkelijke tafereel nauwgezet vast en stuurde de foto's door naar de redactie, waarna een spitsvondige redacteur de nieuwskop snel bedacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.