Instellingen

Kort nieuws: Breukelen promoot U-pas

REGIO - Breukelen gaat de U-Pas promoten. Alle inwoners met een laag inkomen kunnen voortaan de kortingspas aanvragen. U-pashouders krijgen korting op sportieve, culturele, educatieve en recreatieve activiteiten. Volgende week wordt de eerste pas feestelijk uitgereikt.
* Nijntje krijgt een nieuwe website. Het wereldberoemde konijntje van Utrechter Dick Bruna wordt morgen 54 jaar en de website is een cadeautje van internetondernemer Jochem Vlemmix uit Breda. Hij heeft de site ook toegankelijk gemaakt voor ouders en oudere kinderen. In het Dick Bruna Huis, onderdeel van het Centraal Museum, wordt de verjaardag van Nijntje morgen ook uitgebreid gevierd.
* Het Spoorwegmuseum in Utrecht probeert dit weekend een wereldrecord te vestigen. Er wordt geprobeerd om de langste houten speelgoedrails van Nederland te bouwen. Iedereen is welkom om mee te helpen. De rails en de treintjes worden uiteindelijk geschonken aan verschillende goede doelen.
* Tientallen bewoners van de Utrechtse wijk Lombok mogen dit weekend gratis naar het Geldmuseum. Het gaat om de vijftig bewoners die hebben meegewerkt aan de tentoonstelling Poen, Para, Doekoe, Floes. De tentoonstelling vertelt het verhaal over vijftig nationaliteiten en hun geld en opent volgende week.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.