Voor de derde keer deze week meer dan duizend coronabesmettingen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn er in de afgelopen 24 uur 1009 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er iets minder dan gisteren, toen er 1165 nieuwe besmettingen waren. Het is de derde keer deze week dat het aantal besmettingen in de provincie boven de 1.000 uitkomt.
Opvallend veel besmettingen waren er wederom in Veenendaal. In totaal testten 131 Veenendalers de afgelopen dag positief op het coronavirus, dat waren er gisteren ook al 130. Veenendaal komt daarmee in de buurt van het veel grotere Utrecht, dat 155 nieuwe besmettingen telde.

Record in Bunschoten

Bunschoten noteerde 67 nieuwe coronabesmettingen. Dat is een nieuw record voor de gemeente waar al vrijwel de gehele coronacrisis opvallend veel besmettingen zijn.
Volgens het RIVM werden 8 provinciegenoten opgenomen in het ziekenhuis en zijn 4 personen aan de gevolgen van het virus overleden.

Nederland

In heel Nederland registreerde het RIVM het afgelopen etmaal 12.282 nieuwe coronabesmettingen. Vrijdag waren dat er 12.001. Het gezondheidsinstituut meldde zaterdag 56 nieuwe sterfgevallen door corona.
Dat betekent niet dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met een kleine vertraging doorgegeven. Vrijdag werden 85 sterfgevallen door corona gemeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.