Papegaai Timmy kreeg een baksteen op z'n kooi bij inbraak van ijsjesdieven

© Kinderboerderij Otterspoor
MAARSSENBROEK - Een ravage bij kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek na een inbraak gisteravond. De ramen zijn ingegooid met bakstenen, de keuken en het toilet zijn gesloopt. De politie denkt dat het om jonge daders gaat, die waarschijnlijk nog thuis wonen.
"Gelukkig is er niks gebeurd met de dieren", schrijft de kinderboerderij. "Dat had zomaar anders gekund." Vooral papegaai Timmy is door het oog van de naald gekropen: een baksteen landde op zijn kooi.
De politie hoopt dat ouders of andere bekenden van de daders zich zullen melden. Ze zijn mogelijk te herkennen aan verwondingen die ze hebben opgelopen tijdens de inbraak. "Is uw zoon of dochter vrijdagavond thuisgekomen met onverklaarbaar letsel aan bijvoorbeeld een hand? Neem dan contact op", zegt de politie.
De buit lijkt ook te duiden op jonge daders. De kassa is weg, maar de inbrekers leken vooral geïnterresseerd in de voorraad ijsjes. Een aantal Magnums met nootjes werd teruggevonden bij de toegangspoort van de kinderboerderij.
De kinderboerderij vraagt mensen om financiële hulp. "Natuurlijk zijn we verzekerd, maar we krijgen niet alles vergoed. Daarom starten we een crowdfundingsactie voor de schade die we niet vergoed krijgen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.