Steeds meer 'coronafeestjes' in brandhaard Bunschoten

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De politie van Bunschoten moet steeds vaker ingrijpen bij zogenoemde coronafeestjes waarbij de maatregelen worden overtreden. De afgelopen dagen zijn er twaalf bekeuringen uitgedeeld, schrijft de politie op Twitter.
Inwoners van Bunschoten worden gewaarschuwd: mensen die betrapt worden krijgen voortaan direct een boete. Ook gaan agenten door met het uitvoeren van controles.
Het virus houdt enorm huis in Bunschoten. Gisteren nog werden 67 nieuwe besmettingen geconstateerd in de gemeente; een nieuw dagrecord. Eerder deze maand voerde Bunschoten zelfs de landelijke lijst aan van gemeentes met het hoogste aantal besmettingen per 100.000 inwoners.
Burgemeester Melis van de Groep kon destijds louter gissen naar de reden van die zorgwekkende cijfers. Hij vermoedde dat de vele besmettingen binnen families en de hoge testbereidheid bij zijn inwoners een reden zouden kunnen zijn. "Ik kan geen hek om Bunschoten zetten of nog meer maatregelen nemen. Ik kan mensen alleen zeggen: wees voorzichtig, neem die afstand, want we zijn er nog niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.