RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Protest tegen lockdown bij Pyramide van Austerlitz: 'Gevaarlijk en ongepast'

AUSTERLITZ - Een actiegroep die strijdt tegen de corona-maatregelen heeft dit weekend een onaangekondigde protestmars georganiseerd bij de Pyramide van Austerlitz. Medewerkers van het monument zijn niet blij.

"Het hek is opengebroken en er zijn meerdere personen op het terrein geweest", schrijft de Pyramide op Twitter. "Na afloop liet men het hek wagenwijd openstaan wat gevaarlijk en ongepast is. De Pyramide staat geheel los van deze actie."

De organisatie die achter de actie zit heet 'Guerilla Mask Force'. Zij organiseerden eerder protestmarsen op andere plekken in Nederland om te demonstreren tegen de in hun ogen verkeerde corona-maatregelen. De aanhangers gaan gekleed in witte pakken en maskers de straat op. De actiegroep ontkent het hek kapot te hebben gemaakt. "Deze was al open bij aankomst. Er waren zelfs mensen op de Pyramide."

Op sociale media circuleren veel foto's van de protestactie in Austerlitz. Ook staan beelden online waarop is te zien dat de groep door het centrum van Zeist loopt.

Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -