Wethouder Baarn: 'Ophitsen van honden tegen boa in Lage Vuursche onaanvaardbaar'

LAGE VUURSCHE - De man die vanmiddag een boa bedreigde en beledigde in Lage Vuursche zou zijn honden tegen de buitengewoon opsporingsambtenaar hebben opgehitst. Dat schrijft wethouder Jannelies Vissers op Facebook.
Vissers noemt de actie 'onaanvaardbaar' en spreekt schande van 'het gebruiken van geweld jegens een boa die zijn stinkende best doet om ervoor te zorgen dat mensen ondanks Covid-19 veilig kunnen recreëren in de natuur.' Er is aangifte gedaan tegen de man.
Een ooggetuige sprak rond 15.30 uur de geschrokken boa meteen na het incident. Die verklaarde met een bleek gezicht dat hij ruzie had gekregen met een man in het bos achter kasteel Drakensteyn, in de buurt van recreatieterrein De Kuil. De 59-jarige man uit het dorp zou het niet eens zijn geweest met een parkeerboete die hij van de boa kreeg.
Kort na het incident stonden zo'n zes tot zeven agenten klaar om een woning binnen te vallen aan de Koudelaan. Uiteindelijk bleek dat niet nodig toen een man naar buiten kwam die zich, na een kort gesprek met de agenten, liet aanhouden.

'Gepoogd hem iets aan te doen'

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een man is aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie. Handhaving Gemeente Baarn zette later op Facebook dat er een boswachter was bedreigd en dat 'gepoogd is hem iets aan te doen'. Omdat er nog veel onduidelijk is over de aanvaring is de politie op zoek naar getuigen die vanmiddag de ruzie in de bossen rond Lage Vuursche hebben gezien.
De gemeente Baarn had de volgende reactie op het incident: "Dreiging of geweld tegen handhavers is volstrekt onacceptabel. Zij doen hun werk juist ook in deze moeilijke tijden voor ieders belang en veiligheid."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.