Coronacijfers nog steeds weinig hoopgevend: RIVM telt 1102 nieuwe gevallen in Utrecht

© Youtube St. Antonius Ziekenhuis
PROVINCIE UTRECHT - Het RIVM heeft de afgelopen 24 uur 1102 nieuwe coronabesmettingen in de provincie Utrecht geteld. Gisteren was dat cijfer 1006, de dag ervoor 1165. Vier mensen moesten het afgelopen etmaal naar het ziekenhuis. Zes zieke mensen zijn aan het virus bezweken.
Na Utrecht (195) en Amersfoort (125) blijft Veenendaal het zwaarst getroffen: daar werden het afgelopen etmaal 98 nieuwe besmettingen geconstateerd. Gisteren had Veenendaal 131 besmettingen en dat waren er toen zelfs meer dan Amersfoort, een gemeente met twee keer zoveel inwoners.
Het virus blijft echter zeker niet voorbehouden aan de grotere gemeentes. Ook in relatief kleine kernen als Zeist (61), Woerden (53) en Houten (41) waren er veel nieuwe besmettingen. Vianen had met 52 nieuwe gevallen zelfs het hoogste aantal nieuwe besmettingen in die gemeente tot nog toe, meldde burgemeester Fröhlich op twitter.

Nederland

Landelijk kwamen er de afgelopen 24 uur 13.066 nieuwe besmettingen bij. Dat zijn er bijna 800 meer dan in de dag ervoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.