RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Femke Merel van Kooten uit Woerden begint nieuwe partij: Splinter

WOERDEN - Parlementslid Femke Merel van Kooten uit Woerden begint een nieuwe partij, waarmee ze in maart deelneemt aan de verkiezingen. Haar partij gaat Splinter heten, vertelt ze aan het AD.

Splinter gaat zich richten op een betrouwbare overheid en privacy. Volgens Van Kooten is er geen ruimte voor 'verstikkende fractiediscipline'.
De 37-jarige Van Kooten kwam in 2017 in de Tweede Kamer namens de Partij voor de Dieren. Vorig jaar splitste ze zich af en ging ze verder als zelfstandig Kamerlid, om zich korte tijd later aan te sluiten bij 50Plus. Niet veel later ging ze met Henk Krol mee naar de Partij voor de Toekomst, maar daar hield ze het slechts enkele maanden vol. Sinds afgelopen augustus is ze weer zelfstandig Kamerlid.
"Ik heb besloten om zelf een nieuwe partij op te richten, omdat ik heb gemerkt dat er behoefte is aan een liberale beweging, waaraan iedereen actief kan meedoen", zegt Van Kooten. "Ik laat een ander geluid horen in de Tweede Kamer. Een geluid dat wars is van partijpolitiek."

"Ik zie nu veel politiek theater, in fracties waarvan de leden altijd hetzelfde stemmen. Bij Splinter worden Kamerleden ťcht onafhankelijk en is er geen verstikkende fractiediscipline. We voeren levendige discussies, waarna een Kamerlid mag bepalen wat hij of zij stemt. Zoals de Grondwet is bedoeld."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -