Instellingen

Utrechters procederen tegen verslavingskliniek

UTRECHT - De bouw van een verslavingskliniek in het centrum van Utrecht zal leiden tot grote overlast van junks en dealers. Dat vrezen de bewoners in het Museumkwartier van Utrecht.
De bewoners hebben zich verenigd in een stichting die dinsdag bij de bestuursrechter bezwaar maakte tegen de bouwplannen.
De gemeente Utrecht heeft aan Centrum Maliebaan een bouwvergunning verleend. De verslavingskliniek moet komen bij de ABC-straat in de Utrechtse binnenstad, waar voorheen het Wilhelmina Kinderziekenhuis stond.
De bewoners vrezen overlast en vinden het pand veel te hoog. Dat past niet in het oude centrum, betogen ze. Daarnaast maken de bewoners bezwaar tegen de parkeergarage. Het extra verkeer veroorzaakt ernstige luchtvervuiling volgens de bewoners.
De gemeente wijst erop dat de nieuwe kliniek juist lager uitvalt dan is toegestaan. Volgens de advocaat van Centrum Maliebaan verbetert de omgeving juist door het nieuwe bouwplan. Centrum Maliebaan garandeert dat haar klinieken geen dealers aantrekken.
De rechter doet over zes weken uitspraak.
Bekijk de U Vandaag-reportage.

Utrechters willen komst verslaafdenkliniek tegenhouden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.