Aantal nieuwe Utrechtse coronabesmettingen voor het eerst in dagen onder de duizend

Archief
Archief © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de provincie Utrecht binnen 24 uur zit voor het eerst in vier dagen weer eens onder de duizend. Het RIVM in Bilthoven telde het afgelopen etmaal 931 gevallen. De laatste keer dat dat getal onder de duizend zat, was vorige week donderdag met 666 nieuwe gevallen.
Zes mensen met Covid-19 moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. Zeven mensen overleden aan de ziekte, maar niet per se in de afgelopen 24 uur. Soms duurt het even voor mensen die bezwijken aan corona in de cijfers worden opgenomen.
Zoals de afgelopen dagen ook al te zien was, zijn de meeste nieuwe besmettingen in Utrecht (157), Amersfoort (144) en Veenendaal (89). Ook in Woerden, Bunschoten, Zeist en Vijfheerenlanden tiert het virus welig. Al deze gemeentes hebben rond de veertig nieuwe besmettingen erbij gekregen in de afgelopen 24 uur.

11.212 besmettingen

Landelijk telde het RIVM 11.212 besmettingen. Dat wijkt niet heel erg af van het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. Wel is het minder dan gisteren toen er landelijk 13.000 gevallen bij kwamen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.