Ondernemers geven 200 kalkoenen aan vrijwilligers: 'Fijn dat we in het zonnetje worden gezet'

© RTV Utrecht / Lisa van Dorrestein
PROVINCIE UTRECHT - Het einde van een bewogen jaar nadert. In het afgelopen jaar hadden veel mensen het zwaar of zich juist ingezet voor anderen. Met kerst op komst is het een mooi moment om een aantal van hen in het zonnetje te zetten. Vier horecaondernemers sloegen de handen in een en gingen vandaag op pad om kalkoenen uit te delen.
Er werden vandaag tweehonderd kalkoenen uitgedeeld bij verschillende instanties en instellingen zoals de voedselbank, brandweerkazernes en zorginstellingen in de provincie.

Initiatiefnemers

Het initiatief is ontstaan vanuit Pouw Vervoer en Brothers Horeca Groep (BHG). BHG startte een actie met het verkopen van kalkoenen. Toen ondernemer Martijn van der Kroef dat hoorde bestelde hij gelijk vijftig kalkoenen waarna ook andere ondernemers zich aansloten en samen nog eens 150 kalkoenen bestelden om weg te geven aan mensen die dat verdienen.
Ondanks dat het voor Pouw en Van Rhijn geen goed jaar was, vinden ze het toch fijn dat ze zich bij dit initiatief hebben kunnen aansluiten. "Het is belangrijk dat wij ons ook in deze sombere tijd laten zien zodat de mensen weten dat we er voor hun zijn", vertelt Martijn van der Kroef.
Op weg om de kalkoenen weg te geven.
Op weg om de kalkoenen weg te geven. © RTV Utrecht / Lisa van Dorrestein

Vrijwilligers voedselbank Overvecht zijn er blij mee

Onder andere bij het distributiecentrum van de voedselbank in Overvecht worden kalkoenen uitgedeeld. De kerstman en een van zijn elfen zijn aanwezig en er hangt een gezellige sfeer door de kerstmuziek. Al dansend overhandigen de kerstman en elf de kalkoenen aan de vrijwilligers. En daar zijn ze erg blij mee. "Het gebeurt niet vaak dat we specifiek iets voor de vrijwilligers krijgen dus dit is hartstikke welkom en fijn dat we in het zonnetje worden gezet", vertelt projectcoördinator Ingrid Verkerk.
Vrachtwagens en busjes rijden intussen het terrein op en af om gedoneerd voedsel af te leveren. Normaal gesproken geven de mensen van de voedselbank alles wat ze binnen krijgen aan de huishoudens die dat nodig hebben. De kalkoenen zijn echt voor de vrijwilligers die zich altijd voor hen inzetten.
"Het is juist leuk om aan de mensen, die zich normaal gesproken belangeloos inzetten voor anderen, wat extra's te geven, vertelt Martijn van der Kroef. En dat wordt gewaardeerd, bevestigt vrijwilliger Niek: "Normaal gesproken zetten we ons in voor anderen en geven we zoveel mogelijk weg aan hen die het nodig hebben. Leuk dat er nu aan ons wordt gedacht." Met de kalkoenen hopen de ondernemers alle vrijwillgers een warm en fijn kerstgevoel te geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.