Bureau Hengeveld jaaroverzicht: 57 verdachten aangehouden dankzij uw tips

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In 2020 heeft de politie met tips van kijkers van Bureau Hengeveld 57 verdachten opgepakt. Dat zijn 18 meer dan vorig jaar.

Verrassing

Er werden 119 zaken behandeld. Dat leverde ruim 400 tips op. 'Het blijft altijd een verrassing wat een uitzending oplevert,'' zegt presentator Sacharko Broere. ''Elke keer als een verdachte is opgepakt doen we het redactie-zwaailicht aan en die zwaaide dit jaar lekker vaak,'' zegt Broere.
Dankzij tips van kijkers kon de politie onder meer de Utrechtse 'kettingrover' aanhouden en werden de jongens gepakt die in Hoogland een man zwaar mishandelden met een fles Bacardi. In 2020 werden meer slachtoffers aan het woord gelaten in het programma. ''Als een slachtoffer zelf vertelt welke impact een misdrijf op hem of haar heeft gehad, zijn mensen sneller bereid om tips door te geven,'' aldus Broere. ''En het kan een waardevol onderdeel van het verwerkingsproces zijn om je verhaal te vertellen.''

Politievlogger

In 2020 maakte de populaire politievlogger Jan-Willem Schut zijn debuut in het programma. Hij gaf een kijkje in de keuken van de politie. Ook was het programma te gast bij de politierechter, waar de rol van de officier van justitie en de rechter duidelijk naar boven kwam.
'Er zijn altijd zaken die je meer bijblijven,'' zegt Broere. ''Op een basketbalveldje in Hoograven werd een Chinese man mishandeld waardoor hij blind is aan één oog. De jongens die dat deden lopen nog altijd vrij rond. Ik heb er veel voor over om die zaak alsnog op te lossen, wie weet lukt dat.''

Samenwerking

Het opsporingsprogramma is een samenwerking tussen politie Midden-Nederland, het Openbaar Ministerie en RTV Utrecht. Sinds 2003 is het een vast onderdeel van de programmering van de regionale omroep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.