Coronavaccinatie zorgmedewerkers start uiterlijk 11 januari in Expo Houten

© RTV Utrecht
HOUTEN - De GGD regio Utrecht (GGDrU) begint uiterlijk 11 januari met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen. De zorgmedewerkers krijgen hun vaccinaties bij Expo in Houten. Vanaf 4 januari ontvangen de zorgmedewerkers een uitnodiging van hun werkgever.
De keuze is op Houten gevallen omdat de locatie voldoet aan landelijke richtlijnen en op korte termijn kan worden ingericht. Daarnaast ligt de evenementenhal centraal en is de locatie goed te bereiken, aldus de GGD.
De belangrijkste eis is dat de vaccinatie op geordende en professionele wijze kan worden uitgevoerd, schrijft de GGD. Ook moet de vaccinatielocatie 'COVID-19-proof' zijn. Het vaccineren en testen van mensen wordt strikt gescheiden gehouden, bij Expo worden daarom alleen inentingen gedaan. "Bij het opzetten van de vaccinatielocatie gaan we voor veiligheid, vertrouwen en vrijheid."
"Wij zijn blij dat we vanaf januari kunnen starten met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen. Als GGD hebben we veel kennis en ervaring rond grootschalige vaccinatiecampagnes", zegt Jaap Donker, ad interim directeur Publieke Gezondheid regio Utrecht. "Het is een belangrijke stap in de strijd tegen het virus en het beschermen van kwetsbare inwoners in de regio Utrecht. We zijn volop bezig met de voorbereidingen en werken 7 dagen per week door zodat we uiterlijk 11 januari klaarstaan om te vaccineren."
Vanaf 18 januari moet op 25 locaties door heel Nederland gevaccineerd worden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt wie wanneer een inenting krijgt. Behalve in de regio Utrecht starten ook de regio's Hart voor Brabant en Rotterdam Rijnmond uiterlijk 11 januari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.