RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste inzameldag levert Utrecht 90 kilo vuurwerk op

UTRECHT - Op de eerste inzameldag van vuurwerk is in Utrecht 90 kilo aan de gemeente overhandigd. De gemeente kwam tot de actie nu er per 1 december een vuurwerkverbod is om in coronatijd de zorg te ontlasten. Utrecht hoopt zo te voorkomen dat mensen vuurwerk lang in huis bewaren.

Ook zwaar vuurwerk zoals cobra's of nitraten kon zonder problemen worden ingeleverd. RTV Utrecht nam vanochtend een kijkje bij het inleverpunt bij afvalstation Lunetten. Na vier uur stond de teller daar op 65 kilo.

De gemeente is "best tevreden" over de eerste dag, laat een woordvoerder weten. "Elke cobra die niet onveilig in een schuurtje ligt of wordt afgestoken, is meegenomen."

Morgen kan er ook nog vuurwerk worden ingeleverd. Dat kan van 10.00 uur tot 12:.30 uur vuurwerk bij de milieustraat aan de Tractieweg en van 13.30 uur tot 15.30 uur bij de milieustraat aan De Stits in Leidsche Rijn.

Wie daarna nog vuurwerk laat knallen of het bij zich heeft, riskeert een forse boete. Voor het afsteken van het vuurwerk staat een boete van minimaal 250 euro. Wie het alleen bij zich heeft kan een boete krijgen van 100 euro of meer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -