Dode bij groot ongeluk op de A2 bij Nieuwegein, snelweg weer open

© 112mediautrecht
NIEUWEGEIN - Bij een zwaar ongeval op de A2 bij Nieuwegein is een vrouw overleden. De snelweg werd afgesloten nadat er in een van de auto's jerrycans met een onbekende stof werden aangetroffen. Dat bleek uiteindelijk geen gevaar voor de omgeving op te leveren.
Bij het ongeval raakten volgens nieuwsfotografen ter plaatse meerdere personen gewond. Hoeveel is onduidelijk en hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is ook niet bekend. De politie zegt dat het onderzoek in volle gang is. Zeker twee auto's raakten zwaar beschadigd.
Het ongeluk met meerdere auto's gebeurde rond 23.00 uur op de rijstrook richting Utrecht. Ongeveer zeven voertuigen zouden tegen elkaar gereden zijn. De snelweg is ondertussen weer open. Een woordvoerder van de ANWB zegt dat de vangrail moest worden vervangen. "Ook moet het wegdek worden gerepareerd en de bodem worden gesaneerd. Er is namelijk brandstof gelekt."
De brandweer, politie, ambulance en traumahelikopter waren vannacht aanwezig en de politiehelikopter vloog rondjes over de omgeving. In één van de auto's werden de jerrycans met een vloeistof gevonden. Omdat het mogelijk om een explosieve stof kon gaan werd de snelweg geheel afgesloten. Uiteindelijk is er niets aangetroffen dat een gevaar voor de omgeving op kan leveren en kon de rijstrook in de andere richting weer open.
De politie is op zoek naar enkele inzittenden die na het ongeval de benen namen. Een woordvoerder kon niet zeggen uit welke auto ze kwamen.
Ravage na ongeluk A2.
Ravage na ongeluk A2. © Koen Laureij
De A2 is in beide richtingen afgesloten.
De A2 is in beide richtingen afgesloten. © Koen Laureij
Hulpdiensten zijn massaal ter plekke.
Hulpdiensten zijn massaal ter plekke. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.