Topdrukte bij slagers: 'Ook bij de gourmetschotels zie je de corona terug'

© RTV Utrecht / Richard Grootbod
PROVINCIE UTRECHT - Net als andere jaren is het ook dit jaar vlak voor kerst weer topdrukte bij bakkers, slagers en supermarkten. Misschien zelfs wel drukker dan ooit, want een hapje buiten de deur eten, lekker in een restaurant, zit er dit jaar voor niemand in. Die drukte ervaart ook slager Rob Pouw uit Soest: "De wekker ging om 4.30 uur, en we waren hier om 5.30 uur, want we willen toch zoveel mogelijk mensen van een lekker stukje vlees voorzien."
Pouw is dit jaar voor het eerst - in die veertig jaar dat hij nu slager is - een middag dichtgegaan. Gisteren was dat. "Vanwege de corona mogen we maar drie klanten in de winkel hebben", vertelde hij vanochtend op Radio M Utrecht. "Daarom hebben we mensen gevraagd zoveel mogelijk vooraf hun bestelling te doen. Die bestellingen zijn we gisteren klaar gaan maken. Vandaag worden de meesten opgehaald."
Om de drukte te spreiden hebben ze ook aan de achterkant van de winkel een afhaalpunt. Pauw: "Daar staat ook een heel team klaar, waar mensen in een vooraf gereserveerd tijdsslot hun bestelling af kunnen halen."
Fred kwam vanochtend ook zijn vlees ophalen: "Het is fricandeau geworden voor de Kerst. En ik heb ook een bakje van die zelfgemaakte filet americain en ontiegelijk lekkere leverworst besteld. Daar ben ik echt aan verslaafd. Helaas ga ik de Kerst alleen vieren dit jaar, want mijn vrouw zit in het buitenland."
Volgens de slager is fricandeau niet het populairste gerecht deze Kerst. "De gourmetschotel blijft een topper, maar ook daar zie je: corona. De meeste schotels zijn voor vier personen. Uitzonderingen daargelaten, maar je hebt natuurlijk ook grotere gezinnen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.