Ruben reed langs dodelijk ongeluk op A2: 'Ik werd sick hard ingehaald'

© Koen Laureij
NIEUWEGEIN - Bij een groot ongeluk op de A2 bij Nieuwegein is vannacht een vrouw om het leven gekomen. Bij het ongeval was een snelle rode Audi betrokken. Automobilist Ruben werd enkele momenten voor het ongeval door die auto ingehaald en zag daarna de brokstukken.
Hij zag de botsing niet zelf gebeuren. "Maar het kan niet anders dan dat de rode auto de dader is", zegt Ruben, die zelf al harder reed dan toegestaan. "Ik reed 130, terwijl je daar maar 100 mag. Net voor de brug bij Vianen werd ik ingehaald door een rode auto. Die ging sick hard mij voorbij."
Niet veel meer dan een minuut later ziet Ruben de auto weer, overdwars op de weg, zonder voorwielen. De auto is betrokken bij een groot ongeluk. Ruben parkeert zijn auto achter het ongeluk en stapt uit om te kijken of hij kan helpen. "Ik denk dat ik de twee inzittenden aan de zijkant van de weg heb zien staan." Een Mercedes die Ruben ook eerder was tegengekomen, was even verderop gestopt. Die auto was niet bij het ongeval betrokken. "Daar stapten drie jongens uit, ik denk dat ze elkaar kenden."
Ruben concentreert zich ondertussen op de witte auto die hij zo'n vierhonderd meter eerder voorbij reed. De auto heeft veel schade, de lampen branden niet en de motor staat uit. "Hoe het met de inzittende van die auto ging was mijn eerste zorg." Omdat de auto een stuk verder staat en meer mensen zijn uitgestapt om te helpen beseft Ruben dat hij niks kan betekenen. Hij rijdt verder en belt 112.
De passagiers van de rode Audi zijn vermoedelijk de twee betrokkenen van het ongeval die volgens de politie zijn gevlucht en naar wie met een helikopter werd gezocht. "Mijn onderbuikgevoel zegt dat ze bij die andere auto zijn ingestapt", zegt Ruben. "Maar ik kan het niet bewijzen. Ik hoop dat het de politie kan helpen."
Groot ongeval op A2

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.