Drie Utrechters aangehouden na dodelijk ongeval op A2, slachtoffer is 20-jarige Nieuwegeinse

© Koen Laureij
NIEUWEGEIN - De politie heeft tot nu toe drie mannen aangehouden in verband met betrokkenheid bij het dodelijk ongeval op de A2 bij Nieuwegein. Daar kwam vannacht een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein om het leven.
In de loop van de nacht werd al een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden en aan het eind van de middag maakte de politie bekend nog eens twee mannen te hebben opgepakt. Het gaat om een 21-jarige en een 23-jarige man uit Utrecht. Wat hun rol is geweest bij het ongeluk wordt onderzocht.
Volgens de politie zijn twee auto's direct bij het ongeval betrokken: die van het slachtoffer en een andere auto, waarvan de inzittenden zijn gevlucht na de botsing. Volgens een ooggetuige die vlak na het ongeluk passeerde, gaat het om een rode Audi die hem kort daarvoor met hoge snelheid inhaalde. Twee andere auto's raakten indirect beschadigd na de botsing.

Persfotograaf aangehouden

Direct na het ongeval is ook een persfotograaf aangehouden. Volgens de politie is de man meermaals gevorderd om weg te gaan omdat er jerrycans met mogelijk een explosieve stof in een van de auto's lagen. De fotograaf weigerde dat. Hij werd daarop aangehouden voor het niet opvolgen van een vordering en bracht de nacht door in een cel.
De fotograaf is in het bezit van een politieperskaart en zegt daarom zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn eigen veiligheid. Hij zegt geen gehoor aan de vordering te hebben gegeven omdat hij inmiddels verder van het explosiegevaar was dan zijn auto. Ook zegt hij dat één rijbaan nog open was en dat brandweerlieden zonder beschermende kleding een kijkje namen bij de auto met de jerrycans. Dat was voor de fotograaf genoeg reden om aan te nemen dat er geen groot acuut gevaar meer dreigde.
De Nederlandse Vereniging van Journalisten heeft de fotograaf een advocaat toegewezen. Een woordvoerder zegt dat de fotograaf zondag wordt verhoord. "Dan gaan we inschatten of de maatregel terecht is ingezet. Maar voor nu valt in ieder geval te constateren dat het een hele zware maatregel is om iemand een nacht vast te houden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.