CDA Stichtse Vecht piekert over verboden kerstwens en... schildert ballen over

STICHTSE VECHT - Een kerstbal met een CDA-logo onder een kerstwens op een reclamebord langs de weg. Volgens de burgemeester van Stichtse Vecht is dat een politieke boodschap en dat mag niet buiten verkiezingstijd. Het gevolg: de borden moesten verwijderd worden. Maar CDA'er Koos Segers is niet voor één gat te vangen, hij heeft de kerstballen overgeschilderd.
Voor...
Voor... © RTV Utrecht / Peter Knieriem
...en na
...en na © Koos Segers
Het CDA-logo op de kerstballen is niet meer zichtbaar, de ballen zijn overgeschilderd in egaal CDA-groen. "Iedereen weet dat wij het zijn, zonder dat je het hoeft te zeggen", zegt Segers. "Maar we willen niet als partij buiten de regels omgaan, dus dan pas je je een beetje aan. De booschap is er niet minder om."
Politieke boodschappen mogen alleen in verkiezingstijd op reclameborden staan is de regel. Onlangs werden reclameborden van andere partijen verwijderd, Segers vermoedt dat iemand daarom over zijn borden heeft geklikt. "Iemand zal zich wel druk hebben gemaakt en dan moet je bij monde van de burgemeester bla bla bla", zegt Segers.
De partij bond dus maar in. "Je wilt ook geen gevecht krijgen met woorden." Bovendien: op deze manier is het misschien wel betere publiciteit. "We krijgen nu ook weer berichtjes van mensen die zeggen: wat leuk dat het CDA de borden weer heeft staan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.