Nog altijd de meeste coronabesmettingen in veiligheidsregio Utrecht

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De regio Utrecht spant nog steeds de kroon met het aantal nieuwe coronabesmettingen. In de afgelopen 24 uur werden er hier 1051 gevallen gemeld. Dat is net als gisteren en eergisteren op regionaal niveau het hoogste van Nederland.
Het zijn er vandaag ook weer meer dan de afgelopen twee dagen toen de cijfers na correctie uitkwamen op 814 en 819. Vooral in de omgeving van Amersfoort gaat het hard met veel nieuwe besmettingen in Amersfoort (141) zelf, in Bunschoten (49) en in Leusden (44).
De stad Utrecht zit op 167 besmettingen, ruim achter de landelijke koploper Rotterdam met 307 positieve tests en Amsterdam met 303.
Het afgelopen etmaal zijn in de regio Utrecht verder 7 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en zijn 7 personen aan de gevolgen van het coronavirus overleden. Dit betekent niet dat deze mensen allemaal de afgelopen 24 uur zijn overleden. Cijfers komen soms met vertraging binnen.

Landelijke cijfers blijven ongeveer gelijk

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vandaag landelijk 11.550 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat zijn er ongeveer even veel als het instituut er gisteren noteerde. Volgens gecorrigeerde cijfers werden toen 11.529 positieve testresultaten gemeld. In de afgelopen zeven dagen kregen bijna 80.000 mensen in Nederland een positief testresultaat.
Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen weken steeds verder opgelopen. Met een strenge lockdown hoopt het kabinet daarin verandering te brengen. De maatregelen gingen in op 15 december, tien dagen geleden. Een effect is nog niet te zien in de dagelijkse besmettingscijfers.
Van alle mensen die coronaklachten krijgen, ontwikkelt 99 procent die binnen tien dagen na de besmetting. Gemiddeld is de incubatietijd van het virus volgens het RIVM vijf tot zes dagen. Niet iedereen laat zich bij de allereerste klachten direct testen. Tussen het afspreken van een test en de uitslag zit gemiddeld ook nog 41 uur. Het is dus mogelijk dat mensen die nu positief zijn getest, het virus nog net voor het ingaan van de lockdown hebben opgelopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.