Steeds meer supers open op 1 januari, hier kan je terecht voor je brakke boodschappen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Wie op nieuwjaarsdag naar de supermarkt wil om boodschappen te doen hoeft niet lang te zoeken. Meer dan 40 procent van de supermarkten is aankomend jaar 'gewoon' open op nieuwjaarsdag. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit cijfers van Openingstijden.nl.
Volgens Bob Gross van Openingstijden.nl heeft dat niet alleen te maken met de consumentenvraag, maar ook met corona. In Amersfoort zijn de winkels dit jaar bijvoorbeeld wel open, in tegenstelling tot vorig jaar. "Dat is voornamelijk om de drukte te spreiden. Nu is nieuwsjaarsdag niet per se een hele drukke dag om boodschappen te doen, maar met corona wil je elkaar niet voor de voeten lopen."
In Utrecht zijn 38 supermarkten open, 66 procent van alle supers in de stad. Montfoort kent een score van 100 procent, daar zijn beide supermarkten open op nieuwjaarsdag.
Tijdens de kerst waren er ook veel meer supermarkten geopend om zo de drukte te spreiden. Ook waren veel winkels langer open dan normaal. Sommige supers waren zelfs 24 uur open.
Maar wie op oudejaarsavond nog bedenkt dat de poedersuiker of de champagne op is, zal goed moeten zoeken. Slechts 10% van de supermarkten is nog open na 19:00, het tijdstip dat ze volgens de winkeltijdenwet moeten sluiten op de laatste dag van het jaar. "Dat is eigenlijk elk jaar zo. Er zijn er nu een aantal die langer open zijn, maar dat is wel goed zoeken."
Zoek hier welke supermarkt open is op 1 januari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.