Forse daling coronabesmettingen, nog niet duidelijk of kerstdagen een rol spelen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn sinds het afgelopen etmaal 566 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er fors minder dan een dag eerder, toen er 817 nieuwe besmettingen geregistreerd werden.
Landelijk gezien is er een flinke daling in het aantal positieve coronatests. Er werden tussen zondag- en maandagochtend in heel Nederland 7453 nieuwe besmettingen gemeld: het laagste aantal sinds 15 december. Toen was er sprake van een computerstoring en konden veel positieve tests niet worden geregistreerd. Of dat ook nu het geval is, is niet bekend. Ook is niet duidelijk of de daling verband houdt met de kerstdagen.
Afgelopen weekend was er juist een stijging in het aantal besmettingen te zien, en dan met name in onze provincie. Er werden beide dagen meer dan 800 besmettingen geregistreerd, waarmee Utrecht de veiligheidsregio met de meeste coronabesmettingen werd.
Opnieuw zijn de meeste besmettingen in de steden te zien. In Utrecht werden er in de afgelopen 24 uur 94 besmettingen gemeld en in Amersfoort waren dat er 89.

Bunschoten

Bunschoten liet de afgelopen dagen een flinke piek zien. Gisteren waren daar liefst 65 nieuwe besmettingen. Vandaag lijkt het daar met 21 nieuwe besmettingen weer de goede kant op te gaan.
Er werden verder in onze provincie vijf mensen in het ziekenhuis opgenomen. Drie mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Ziekenhuisopnames

Het totale aantal mensen dat in heel Nederland met corona in het ziekenhuis ligt, is nu opgelopen tot 2573, 152 meer dan een dag eerder. Op de intensivecareafdelingen liggen 651 Covid-patiënten, 27 meer dan de dag ervoor.
Op verpleegafdelingen bevinden zich 1922 patiënten, 125 meer dan zondag. Op de intensive cares liggen nu 1021 mensen in totaal, wegens corona of wegens iets anders, tien meer dan een dag eerder. Er liggen zeven coronapatiënten op de ic in Duitsland, evenveel als de vorige dag.
In het afgelopen etmaal zijn elf patiënten verplaatst tussen de regio's, van wie drie ic-patiënten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.