Baarnse burgemeester Mark Röell in het ziekenhuis opgenomen met corona

© Caspar Huurdeman
BAARN - De Baarnse burgemeester Mark Röell is opgenomen in ziekenhuis, na aanhoudende gezondheidsklachten in verband met het coronavirus. Het is vandaag tien dagen geleden dat de burgemeester positief werd getest op corona.
Wethouder en locoburgemeester Erwin Jansma neemt voorlopig waar voor de burgemeester. Daarnaast nemen wethouders Jannelies Vissers, Hugo Prakke en André van Roshum waar nodig taken over.
In de dagen voor zijn positieve test kreeg burgemeester Röell verkoudheidsklachten, waarop hij in thuisisolatie ging en zich liet testen. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig zijn toestand precies is.

Eerder al in isolatie

Anderhalve maand geleden ging de burgemeester ook al in thuisisolatie nadat één van zijn kinderen positief op het virus had getest. Toen raakte Röell zelf niet besmet.

Burgemeesters

Röell is voor zover bekend de tweede burgemeester in de provincie die met het coronavirus besmet is geraakt. Eerder dit jaar liep ook Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug het virus op. Naafs belandde daardoor zelfs voor enkele dagen in het ziekenhuis, maar kon daarna thuis herstellen.
Ook burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort ging al in thuisquarantaine nadat zijn zoon het virus kreeg, maar raakte toen niet zelf besmet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.